Vad är popmusik, exakt?

I Dallas, Texas, uppträder Madonna på scenen.

Popmusik är den mest populära musikgenren, med flest hits. En framgång är en låt som säljer många exemplar, och de senaste träffarna listas på listorna varje vecka. En låt måste släppas som en singel för att kunna kartlägga, men de flesta låtar finns fortfarande på ett album. Hitlåtar har nästan alltid vissa egenskaper som kallas popmusikformeln. De har en iögonfallande melodi, en stark rytm och är enkla att komma ihåg och sjunga med. De har normalt två eller tre verser och en kör som upprepas många gånger. Texterna till de flesta poplåtar handlar vanligtvis om glädjen och svårigheterna med kärlek och relationer, och de varar mellan två och fem minuter. Popmusik skapas av grupper som One Direction och Girls ‘Generation, liksom popsångare som Justin Bieber och Madonna.

Popstjärnor producerar inte alla hitlåtar. Countrysångare Carrie Underwood och Taylor Swift, rockband Radiohead och Foo Fighters, folksångare Bob Dylan och Mumford & Sons, sångerskrivare Elton John och Ed Sheeran, samtida R&B- och soulmusikartister Beyonce och Adele, artisterna Daft Punk och Skrillex , och hiphopartister och rappare Kanye West och Emi Artister som dessa skriver hitsinglar genom att komponera låtar som passar poprockmallen medan de fortfarande innehåller element från sin egen genre, så att de kan utveckla sin egen distinkta popmusikstil. Ta en titt på listan över bästsäljande artister nedan för att se hur många av dem som har arbetat i flera genrer. Konstnärer som dessa är mest troliga att uppfinna nya popmusiksgenrer i framtiden.

En av de första frågorna du måste kunna svara på för att kunna prata om musik på engelska är: Vilken typ av musik gillar du? För att svara på detta måste du känna till de engelska orden för olika musikgenrer (typer). Fortsätt läsa för att lära dig hur du beskriver din favoritmusiksgenre på engelska.

Traditionell

Klassisk musik skapades av kända kompositörer som Mozart. En orkester (en stor grupp musiker), en kör (en grupp sångare) eller en solist utför ofta klassisk musik (bara en person). En “bit” av klassisk musik används oftare än en “melodi” eller “sång”.

Blues och jazz

Både jazz och blues har sitt ursprung i USA. Jazz har en bra rytm och ofta synkopierade toner (kommer mellan slag). Melodin kan improviseras (skapas medan den spelas) och använder en mängd olika skalor. Populära jazzmusiker inkluderar Charlie Parker och Miles Davis. Bluesmusik är känd för att vara deprimerande. Texterna berättar också historier om de hårda livet för dem som skriver blueslåtar.

Individer

Folkmusik är en specifik kategori av människors traditionella musik. Folkmusik från Storbritannien och USA är populär i skivbutiker. Countrymusik är den mest kända formen av folkmusik, och det är vanligt i många länder. Rock ‘n’ Roll
Rockmusik är känd för att vara väldigt högljudd! Elgitarrer, bas och trummor används av rockband för att skapa musik med en kraftig takt och mycket energi. Metal, punk och prog-rock är bara ett fåtal av de många undergenrerna (stilar) av rock. Det är ingen överraskning att rock är så vanligt eftersom det finns så många olika typer att välja mellan.

Dans är ett utmärkt sätt att uttrycka sig

Dansmusik är den typ av musik som ofta hörs i nattklubbar och barer. Den har en solid rytm och är ofta repetitiv, vilket gör den idealisk för dans. Dansmusik, som rock, finns i en mängd olika former. Andra är tröga, medan andra är snabba, men alla kommer att få dina fötter att gå!

Rap är en form av musik som är

Rap är unikt bland musikgenrer genom att det vanligtvis talas snarare än sjunget. Orden rimmar och överensstämmer med den kraftfulla rytmen i bakgrundsmusiken, nästan som en dikt.

som ett alternativ

Om musiken du tycker inte faller inom någon av dessa kategorier klassificeras den troligen som “alternativ”. Alternativ musik är märkt som sådan eftersom den tilltalar en viss grupp människor eller för att den inte passar in i någon annan kategori. Den mest unika och intressanta musiken finns ofta i den alternativa delen av en skivbutik.