Indierockmusik: Populära musikgenrer är här för att stanna

Först av allt hänvisar indierock till en genre av alternativ rockmusik som uppstod i centrala eller nyare England på 1970-talet. Indisk rockmusik är mycket varierande och har undergenrer som jangle pop, lo-fi, C86 och indie pop. Det är Sex Pistols och punkrockrörelsen i Storbritannien som inspirerade indiegenren.

Indierock hänvisar till en genre av alternativ rockmusik som uppstod i Storbritannien i mitten eller nyligen på 1970-talet. Indisk rockmusik är mycket varierande och har undergenrer som jangle pop, lo-fi, C86 och indie pop. Det är Sex Pistols och punkrockrörelsen i Storbritannien som inspirerade indiegenren. Många ungdomar som inspirerades av punkrockrörelsens DIY-syn på musik kom fram för att bilda band. För att nämna ett exempel, den 4 juni 1976 spelade Sex Pistols en show i ett litet rum i Manchester Free Trade Hall. Det anses vara katalysatorn för punkrockrörelsen, New Wave och indirörelsen samtidigt. För närvarande är några av de bra indiebanden Dr Dog, MGMT, Tame Impala, Foster the People, Wild Nothing, Pond, granatäpple, The Black Angels, Japandroids, The Big Pink, Caveman, Mwahaha, The Enemy, We Were Promised Jetpacks, The Wild Beasts, Younger Brother, Jeff The Brotherhood, Suuns, Local Natives, Plants and Animal

Enligt undersökningsrapporten var tidigare den yngre befolkningen mer passionerad för indierockmusik. Numera är dock det mesta av musiken konstigt, oavsett ålder och land de bor i ̧ visar intresse för denna musikgenre. Faktum är att populariteten för denna typ av musik växer i snabb takt varje år. Faktum är att ett bra indieband kommer att gripa indievärlden.

Det senaste decenniet har varit fantastiskt för indierockfans.

Om du tittar tillbaka på det senaste decenniet och analyserar grundligt kommer du att kunna upptäcka ett bra indieband som fångade sinnen hos alla decennium rockälskare. Det folksamma sättet Shins berörde många. Bandet kom bara med tre album, men musiken de producerade var fantastisk. Albumen som presenterades av Arcade Fire blev mycket populära. Bandet fick ett antal utmärkelser, Grammy för årets album 2011, Brit Award för bästa internationella album 2011, Juno Award för årets album 2011 för att nämna några. Förorterna producerade av Arcade Fire uppnådde stor kommersiell framgång.

Många anhängare av diehard indierockmusik tror att Sendok har kommit att bo i indivärlden under lång tid.

Sångaren Britt Daniel har bidragit mycket till Spoons framgång. Detta är ett av decenniets bra indieband. Bright Eyes grundat av Conor Oberst har vunnit enorm popularitet som ett indierockband. Detta amerikanska band har gjort stora affärer under det senaste decenniet. Förutom Oberst hade bandet Nate Walcott, Mike Mogis och flera andra medarbetare från indiemusiken Omaha.

För att extrahera mer information om indierock kan du bläddra i onlinebloggar som diskuterar denna typ av musik. Det finns flera tidningar som erbjuder nyheter om indiemusik. Du kan gå igenom den här tidningen för att berika din kunskapsbank. Om du vill lära dig mer om en viss musikgenre i den här artikeln bör du besöka webbplatsen som innehåller dessa musiknummer. Det finns många forum online som kan hjälpa dig att lära dig indierocklåtar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *