Vad är Heavy Metal Music?

Heavy Metal Music utvecklades i slutet av 1960-talet från rockmusik och har under de senaste 40 åren visat sig inte bara vara en genre i sig, utan också en komplett kultur. Det har delats upp i dussintals undergenrer och har vunnit världsomspännande popularitet med sin unika stil.

Klassisk heavy metal-musik beskrivs som ett tjockt, stort ljud som inkluderar utökade gitarrsolo, komplexa takter, förstärkt distorsion och total ljudstyrka. De viktigaste instrumenten i de flesta grupper är elgitarr, basgitarr, trummor, sång och ibland tangentbordet. Medan de flesta grupper fokuserar på sångaren som frontman, använder heavy metal-musiken oftast huvudgitarristen som fokus.

Gitarristar i heavy metal-musik är nyckeln.

De utför utökade metallriffar och leder vanligtvis gruppen. Medan vissa metallgitarrister använder stora styrkor i sina låtar, har de flesta studerat klassisk musik och har extraordinära förmågor. Några av de tekniker som används är alternativval, stränghoppning, knackning, legato, svepplockning och ekonomiplockning.

Heavy metal-musik utvecklades i slutet av 1960-talet med grupper som Black Sabbath och Led Zeppelin. Från början av denna nya musikstil uppstod en mycket stor undergenre av musik. Metaltexter tenderar att fokusera på mörka eller sorgliga ämnen, inklusive död, krig, paranoia och personligt trauma. Vissa extrema metalformer fokuserar ofta på aggressiva eller blodiga texter, medan andra fokuserar på mer filosofiska teman. Ett vanligt tema i de flesta metaller är idén att göra vad du vill, oavsett vad världen säger.

Tungmetallmusikens genre är lika bred som varje artists ideologi. De mest populära tungmetallmusikstilarna inkluderar alternativ metall, drone metal, funk metal, klassisk metall, grindcore, industriell metall, metalcore, neoklassisk metall, nu metal, gotisk, speed, post metal, rap metal, slammetal och doom och döds metall. Varje undergenre presenterar element från andra musikstilar som blues, rap, rock, alternativ, folk, punk, hiphop och klassisk.

Visuellt utseende har alltid varit en stark faktor i heavy metal-musik.

Flera grupper, som Kiss och Alice Cooper, har varit kända för sina bisarra kostymer och stora scenuppträdanden.

Dagens metalhead-klassiska klänning består av långt, axellångt hår, en svart t-shirt med favoritmetallbandets logotyp, jeans, svarta stövlar och en svart skinnjacka. Enligt journalisten Nader Rahman ger långt hår medlemmar i metallgemenskapen “den styrka de behöver för att göra uppror mot någonting i allmänhet”.

Heavy metal-musik är väldigt maskulin och därför finns det ingen regelbunden dans på konserter. De flesta av publiken kommer att delta i headbanging eller bara göra armrörelser. Andra vyer kan inkludera “moshing”, scendykning eller publiksurfing.

Heavy metal-fans har sin egen äkthetskod. Koden kräver att artisterna är äkta, ägnas åt underkultur och musik och de får inte säljas ut. Vissa spelare har stängts av från mainstream-metall eftersom de saknar den äkthet som publiken letar efter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *