Hur man gör musik från bekvämligheten av ditt eget hem

Min fars rullbandsmaskin väckte ett livstidsintresse som ledde till att jag arbetade i inspelningsstudior, undervisade i musikteknik och skapade musik. Det är något jag aldrig tappat intresset för eftersom studion låter mig utforska ett brett utbud av kreativa möjligheter.

Tillfredsställelsen som kommer från att generera idéer, lägga upp låtar och finjustera en mix är något som bara den här kreativa processen kan ge. Du kanske undrar vad som är inblandat i allt detta.

Att skapa musik, i allmänna termer, innefattar att skriva, spela in och mixa musik för att bilda ett “spår”. Den inledande musikaliska inspirationen undersöks, som kan ta formen av ett riff, ett ljud eller en känsla. Spårets ljud utvecklas sedan med flera lager av instrumentering innan det “mixas” eller tolkas för kreativ effekt.

Verkar det vara svårt? Tja, det finns några saker du bör veta innan du dyker in i denna värld. Den goda nyheten är att onlineinlärning har gjort det möjligt att förbättra dessa färdigheter från bekvämligheten av sitt eget hem. En annan sak att tänka på är att du kan få de resurser du behöver för att komma igång för små eller inga pengar.

Fortfarande inte övertalad? Det spelar ingen roll om du kan spela ett instrument eller inte. Tack vare loop-baserat musikskapande kan alla som har en dator och fritid börja komponera musik.

Jag växte upp i en tid då att få din musik inspelad till en releasenivå innebar att engagera ett proffs för att spela in och mixa den. En stor investering i musikteknisk hårdvara var nödvändig för att sätta upp en hemmastudio.

Spola fram till idag, när min 16-årige son använder sin dator och lite kunskap för att släppa sin musik via digitala distributionssajter som Spotify och Soundcloud. Samtidigt som jag har lärt honom några saker, har han lärt sig de flesta av sina färdigheter genom att studera hantverket online.

Så, hur kommer du igång?

Om du vill lära dig hur man gör musik online och skaffa den utrustning du behöver finns det många alternativ att överväga.

Även om du inte har mycket pengar för att börja arbeta med musik, kan du börja med en gratis digital ljudarbetsstation. Avids Pro Tools First introducerar industristandard inspelningsprogramvara som används i studior över hela världen.

Det är ingen stor sak om du inte vet var du ska börja med Pro Tools. För att komma igång har Avid skapat gratis handledningar online.

Många webbplatser är dedikerade till att tillhandahålla kunskap för att hjälpa användare att förbättra sina färdigheter i ljudprogramvara. Pro Tools Expert har en mängd kunskap och handledning om olika ämnen, och den är gjord för att hjälpa människor från alla samhällsskikt.

Pro Tools är inte den enda gratis programvara för musikproduktion som är tillgänglig.

Reaper är en digital ljudarbetsstation som har blivit allt mer populär. För icke-kommersiella användare är det rimligt prissatt till 60 USD. En gratis 60-dagars bedömningsperiod är tillgänglig, så du kan prova den innan du köper. En mängd olika verktyg finns tillgängliga på Reapers webbplats för att hjälpa nya användare att navigera i programvaran.

FL Studio fokuserar på elektronisk musikproduktion för att frigöra kreativa material från “begränsningarna för befintliga ljudinspelningsverktyg.”

Garageband, en loop-baserad musikkompositionsstudio, är bekant för många Apple-användare. Att skapa musik med loopar innebär att man använder förinspelade eller programmerade ljud. Den kommer med ett överraskande antal funktioner för en så liten enhet, och det finns till och med en mobiltelefonapplikation för den.

Vilka resurser finns tillgängliga för dig?

Det är också enkelt att hitta instruktioner för system som Garageband. Det finns många Garageband-lärare att välja mellan på internet.

Det finns många kurser för att göra musik tillgänglig för en nominell avgift om du är redo att investera lite mer i din utbildning. Udemy är en plattform där mer erfarna kreatörer kan erbjuda kurser i egen takt, och dessa kan vara ett fantastiskt ställe att lära sig färdigheter relaterade till dina musikintressen.

Även om dessa alternativ fokuserar på att använda och maximera ditt program, finns det dussintals fler som inkluderar inspelningstekniker. Möjligheterna att lära sig och förbättra dina musikproducerande talanger är nästan obegränsade.

Det finns många möjligheter när du letar efter handledningar, men försök att hitta en instruktör som kommunicerar bra. Forumkommentarer är också en värdefull informationskälla som kan hjälpa dig att hitta rätt handledare.

Om du inte är säker på var, till att börja med, låtskrivande, finns många specialister tillgängliga online för att hjälpa dig komma igång.

Bestäm dina musikaliska mål.

Vilka är nycklarna för att få ut det mesta av alla dessa möjligheter? Jag skulle börja med att fundera på vad du vill åstadkomma. Är du främst intresserad av att producera elektronisk musik, eller ser du dig själv som rockproducent?

Svaren på sådana frågor kommer att avgöra vilken digital ljudarbetsstation du än väljer att studera.

I de flesta inspelningsstudior används Pro Tools. Att arbeta i Pro Tools låter dig resa mellan studior för att putsa upp ditt arbete i en professionell studio.

FL Studio är ett bra ställe att börja om du vill göra beats. Många aktuella elektroniska artister har använt det som utgångspunkt.

Ableton Live är ett populärt val bland dagens elektronikproducenter. Om du planerar att arbeta inom det elektroniska området bör du bekanta dig med Abletons kapacitet.

Det bästa är att det mesta kommer att kosta dig ingenting att fullfölja dina passioner. Så vad väntar du på om du tror att musikproduktion är något för dig?