Tips för att skriva din bästa musik

Det finns många kreativa vägar du kan följa när du skriver en ny låt. De flesta av stigarna tar dig till områden du redan har besökt, men andra tar dig till det nya musikaliska territoriet. Som kompositörer vill vi ta vår musik till nya och spännande områden, men att få det är sällan lätt. Att skriva fantastisk musik tar tid och ansträngning, som du väl är medveten om.

Men du kanske inte förstår att antagande av tekniker och rutiner avsevärt kan förbättra dina chanser att producera fantastisk musik. Här är fyra exempel:

Upprätta en låtskrivarrutin.

Vad skriver du musik till, när skriver du den och varför skriver du den? Om du aldrig har ställt dig själv de här frågorna tidigare kan det vara bra. Du kanske upptäcker att du tycker om att komponera musik men att du inte gör det så ofta. Du kan också lära dig att du har gjort musik av skäl som inte är särskilt motiverande. Du kommer att ha lättare att skapa musik och fler möjligheter att skapa ditt bästa verk om du definierar din låtskrivarpraxis. Om du schemalägger extra tid för att utveckla eller ompröva dina prioriteringar på grund av att du gör detta beror på dina specifika behov, skrivsmak och bakgrund.

Sätt mål.

Du bör ha seriösa mål om du är en seriös låtskrivare. Jag syftar inte på höga ambitioner som att sälja ut arenor eller att bli en känd musiker. Istället anser jag att du bör sätta upp ambitiösa och väldefinierade kort- och långsiktiga mål för din låtskrivarpraktik. Det kan sträcka sig från att komponera ett visst antal låtar per månad under ett år till att skriva ett helt album på ett annat instrument. Dessa mål bör vara spännande och fokuserade på att förbättra din konstnärliga tillväxt och produktion.

Ta dig tid under dagen för att söka genuin inspiration.

Även om du spenderar större delen av din tid på att skapa, spela in och uppträda är det fullt möjligt att skapa ett oinspirerande och förutsägbart liv inom musiken. Att skriva mycket musik kommer säkert att förbättra dina chanser att producera fantastiskt arbete, men att ta sig dit utan riktig motivation kommer att bli mycket svårare. Musik kan inte bara handla om musik eftersom stor konst imiterar livet och hjälper människor att förstå sina egna liv. Så gå ut och lev ett rikt, unikt och mänskligt liv. Hitta genuin inspiration i ditt dagliga liv, och du kommer att vara på väg att göra musik som är både mänsklig och relaterbar. Detta innebär vanligtvis att man tar ett tag bort från mikrofonen, DAW eller tangentbordet och blir en icke-musikalisk människa. Ta ensampromenader i skogen. Resa. Gör försoning med en kompis som har blivit främmande från dig. Då har du något att skriva musik om.

Experimentera, undersök och förbättra.

Det här tipset syftar på den mödosamma uppgiften att göra musik, som fortsätter dag efter dag och månad efter månad så länge vi väljer att göra det. För att hitta dina bästa idéer måste du först experimentera och undersöka. Det handlar oftast om att mixtra med våra instrument eller sjunga skratt tills konkreta tankar dyker upp. Det betyder inte att du börjar där dina tidigare 18 låtar gjorde. Att skriva “bra musik” är ett alltför brett och tvetydigt begrepp, men tänk på detta: Om en idé retar dig och du inte kan vänta med att arbeta på den när du inte skriver, har du sann potential och kreativ energi på din händer. Att komma till dessa intressanta idéer kräver ofta ett sökande efter nyhet och en vilja att förstå att misslyckande är en ofrånkomlig del av processen.